​Achităm chirie toată viaţa sau devenim astăzi proprietar cu acte în regulă?

​Achităm chirie toată viaţa sau devenim astăzi proprietar cu acte în regulă?
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 17.01.2018 10:52
Chirie sau rate la bancă? E întrebarea pe care, cu siguranţă, şi-a pus-o fiecare dintre noi la un moment dat. Despre cum putem deveni proprietar cu acte în regulă şi a nu mai arunca banii în vânt pe chirie, am discutat cu directorul companiei imobiliare TOP IMOBIL, Victor Stratan.

„Dacă singurul avantaj pentru chirie este acela al unei mai mari mobilităţi, dezavantajele sunt multiple – de la o relaţie dificilă pe care o puteţi avea cu proprietarul, la faptul că sistemul de închiriere în Moldova nu este unul reglementat, dar şi că achitaţi lunar o chirie similară sau chiar mai mare decât o rată lunară, iar, la final, nu dispuneţi de niciun bun imobil”, este de părere Victor Stratan.

Achitând chiria lunar, practic, pierdeţi banii, la propriu.

Să zicem că nu aveţi un apartament al dumneavoastră, însă aveţi cam 30% din preţul apartamentului pe care vi-l doriţi şi un job stabil, suficient de bine plătit. Ce faceţi? Cotinuaţi să pierdeţi banii achitând chiria şi îmbogăţind pe cineva în fiecare lună sau îi investiţi în propria dumneavoastră locuinţă?

Cum pot lua un credit avantajos?

„Dacă dispuneţi de 30% din suma totală a unui apartament, banca vine cu o ofertă uimitoare acum pentru dumneavoastră. Fiind angajat oficial în Moldova sau peste hotare, aveţi posibilitatea să luaţi un credit de până la 1.200.000 de lei rapid şi sigur cu 5% anual.

Aveţi nevoie doar de:

1.     actul de proprietate pentru întocmirea raportului de evaluare;

2.     sursa de venit;

3.     document confirmativ de la Oficiul cadastral şi certificat privind lipsa datoriilor de la FISC.

Se semnează contractul de vânzare-cumpărare, apartamentul se gajează la bancă, iar dumneavoastră vă bucuraţi de stabilitate şi putere de decizie în propria casă, achitând lunar ratele, exact cum aţi achita chiria. Chiria însă o plătiţi toata viata, pe când ratele la credit doar 15-20 de ani sau aveţi posibilitatea să achitaţi integral”, a precizat Victor Stratan.

În cât timp primesc banii?

Dacă persoana fizică este angajată la muncă peste hotare, trebuie să prezinte contractul de muncă tradus şi autentificat la notar + extras card bancar. Dacă persoana fizică locuieşte în Moldova şi nu este angajată, dar e asigurată lunar cu bani de peste hotare, trebuie să prezinte certificat de transferuri internaţionale. Cine este beneficiar al pensiei militare, aceasta la fel reprezintă o sursă de venit ce poate fi declarată. Pentru persoanele fizice încadrate neoficial în câmpul muncii, creditul oferit este în valoare de până la 600.000 de lei. Creditul se oferă maximum pe 20 de ani. Oferta bancară de 5% anual este valabilă până pe 28 februarie 2018.

Nevoia locativă nu este un lux, ci o necesitate.

„Locuind cu chirie, nici nu puteţi să listaţi alte obiective în planul de viaţă. Practic, plătiţi o chirie ca să vă puteţi păstra locul de muncă. Şi viceversa. Cercul este vicios şi frustrant. Chiriaş fiind, sunteţi vulnerabil în relaţia cu proprietarul. Cel din urmă poate dispune, în orice moment, să crească valoarea chiriei sau să vă scoată în stradă. Poate gândiţi că vă blocaţi banii. Ideea este că acei bani încep să producă profit chiar din prima zi: vă scuteste pe dumneavoastră de chirie. Mai mult, pe termen lung, proprietatea se va aprecia în valoare. Deci faceţi şi o investiţie de capital”, afirmă Victor Stratan.

TOP IMOBIL vă ajută cu perfectarea documentelor

Dumneavoastră nu pierdeţi timp, aşteptând săptămâni întregi un răspuns de la bancă şi apoi alte săptămâni banii, aşadar, sunteţi scutit de griji în plus. Timp de o zi primiţi răspunsul băncii şi chiar creditul solicitat.

Agentul imobiliar vă ajută să stabiliţi preţul corect al locuinţei

Un consultant imobiliar vă poate ajuta să negociaţi o tranzacţie imobiliară în favoarea dumneavoastră. Totodată, acesta va efectua o analiză a pieţei, pentru a determina preţul adecvat al imobilului.

Agentul imobiliar:

·     câştigă timp şi bani pentru dumneavoastră;

·     oferă securitate clienţilor, dar şi siguranţă tranzacţiei;

·     vă asigură legalizare şi consultanţă juridică.


Iar atunci când împreună găsim apartamentul visurilor dumneavoastră, compania TOP IMOBIL vă oferă desing interior GRATUIT şi reduceri de până la 20% la procurarea materialelor de construcţii.

„Dumneavoastră nu sunteţi o maşină, sunteţi un om cu dorinţe, visuri şi preferinţe. Dacă vă place să înaintaţi pas cu pas, să vă calculaţi mişcările şi să creşteti încet, sigur, cu răbdare, cumpăraţi-vă casa care să vă ofere stabilitatea, liniştea şi confortul de care aveţi nevoie pentru a vă exprima”, a conchis specialistul imobiliar.

Noi ştim care este locuinţa perfectă pentru confortul şi siguranţa dumneavoastră.

Contactaţi-ne şi noi vă ajutăm să vă realizaţi visul de a trăi cu adevărat la dumneavoastră acasă. Mulţumirea clientului este prioritatea noastră!

Adresa noastră: Chişinău, str. Şciusev, nr. 44
www.topimobil.com

Tel.: 0677 22 200
       022 22 39 87 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI