image
Sursa foto: unilad.co.uk

Celebra cascadă Victoria din Africa aproape a secat

Cascada Victoria, una dintre cele mai importante atracții turistice ale Africii, aproape a secat, ca urmare a celei mai grave secete din ultimul secol cu care se confruntă această regiune, informează The Guardian.

Ceea ce era, până acum, o impresionantă cădere de apă a râului Zambezi s-a redus la „un firicel de apă”, după cum se poate vedea în mai multe imagini postate inclusiv de turiști, pe rețelele de socializare.

Cascadă, cu o înălțime de 100 de metri, a atras, în ultimii zeci de ani, milioane de turiști în această regiune, situată la granița dintre Zimbabwe și Zambia.

Acum, seceta severă din regiune, care a alimentat temerile legate de efectele schimbărilor climatice, a provocat scăderea nivelului apelor râului Zambezi la cote „fără precedent”.

„Anii trecuți, în timpul sezonului seceteos, apele râului mai scădeau, dar nu la nivelul de acum”, a declarat un vânzător de suveniruri din Livingstone, Zambia. „E prima oară când văd așa ceva. Și ne afectează direct - nu mai vin așa mulți turiști”.

În această regiune, 45 de milioane de oameni suferă în prezent din cauza lipsei apei și a culturilor agricole afectate de secetă.

Zimbabwe și Zambia se confruntă cu o serie de pene și întreruperi de curent, în condițiile în care producția de energie electrică este redusă, ca urmare a scăderii debitului apelor, din cauza secetei.

Conform datelor furnizate de autoritățile guvernamentale din Zambezi, debitul apelor se situează la cel mai scăzut nivel, din 1995.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: